Нормални цени за АГУ

Нормални цени за АГУ

 

 

Във времена като нашите, когато цените на горивата вървят стремглаво нагоре, все повече хора търсят начин да намалят разходите си за гориво. За автомобилите с бензинови двигатели, най-добрият и лесен начин за това е монтирането на газова уредба. С нея, разходът на гориво в литри ще се повиши (който Ви казва обратното, лъже), но като средства за гориво, Вие със сигурност ще давате по-малко, отколкото ако шофирате на бензин.

 

Първоначалната инвестиция за покупка и монтаж на АГУ, никак не е малка. Това обаче не бива да Ви притеснява, тъй като много скоро инвестицията Ви ще се възвърне под формата на спестени средства за гориво. Всъщност, има голяма вероятност да намерите и евтина АГУ, обаче ние Ви препоръчваме да не купувате такива, тъй като е много вероятно евтината газова уредба да се окаже некачествена. Знаете, че често пъти, евтиното излиза по-скъпо от скъпото, и за да не се получи това и при Вас, когато става дума за газови уредби, не избирайте най-евтината, въпреки че служителите в сервиза Ви убеждават, че тя е най-добрата на пазара. Най-добре е да се поинтересувате кои са световноизвестните марки газови уредби, и да изберете някоя от тях. По този начин, Вие ще сте сигурни, че избраната АГУ е качествена и надеждна, и ще Ви служи дълго време.

 

Цените за газови уредби варират в доста голям диапазон – като се започне от 800 и се стигне до 2 000 лева, че и повече. Цената от 800 лева, която даваме като минимална, се отнася за качествените газови уредби. Искам да кажа, че ако намерите АГУ под тази граница, вероятността тя да е фалшива и некачествена, е голяма. Крайната цена за АГУ зависи от няколко фактора – марка, модел, година на производство и мощност на автомобила Ви, марка и модел на газовата уредба, цена за монтаж и инсталиране на уредбата. Това е в случай, че изберете сервиз, който предлага комплексна услуга – покупка и монтаж на АГУ.

 

Разбира се, може да си купите газова уредба от някой магазин, и после да потърсите сервиз, в който да я монтират. В такъв случай обаче, е вероятно да се наложи да заплатите повече, отколкото ако се обърнете към сервиз, който предоставя комплексна услуга. Има вероятност дори, ако закупите АГУ от даден сервиз, да Ви инсталират системата безплатно или с някакъв процент отстъпка. Това обаче е фирмена политика на всеки отделен сервиз, и ако искате да се възползвате от такава отстъпка, трябва да потърсите и да се поинтересувате кой сервиз предлага подобни промоции.

 

Скъпите газови уредби не са препоръчителни за Вашия автомобил, ако той е по-стар. Сега ще Ви кажа и защо. Сами може да си направите равносметка, на колко години е Вашият автомобил, и колко време още ще го карате Вие. Ако автомобилът Ви е над 20 годишен например, няма смисъл да му монтирате най-скъпата газова уредба, защото вероятно няма да можете да възвърнете инвестицията си, поради простата причина, че едва ли още дълго ще карате същия този автомобил. В такива случаи изберете евтина, но и качествена АГУ.

 

Всъщност, всеки сама за себе си може да прецени дали си струва да дава пари за газова уредба, и колко точно средства си струва да дадете. Помислете колко километри минавате дневно, седмично или месечно – дали има смисъл от газова уредба, на колко години е колата Ви – колко време още ще я карате, и т.н.

Коментарите са приключени.