Икономични АГУ

В наши дни, цените на горивата постоянно се увеличават. Най-евтина си остава газта, и поради тази причина все повече хора предпочитат да карат автомобилите си именно с това гориво. За целта обаче, трябва да имате инсталирана автомобилна газова уредба (АГУ). И то не каква да е, а качествена такава. Монтажът й също трябва да бъде качествено извършен. В противен случай тя няма да работи правилно и ще Ви създава проблеми.

Вероятно знаете кои са световноизвестните марки АГУ, които са се доказали като качествени и надеждни. Ако пък не сте наясно, то сега е моментът да потърсите повече информация. За целта ще Ви е нужен компютър с достъп до интернет. Отваряте Google или друга търсачка, и изписвате фразата за търсене. Например „Качествени АГУ”. Ще Ви излязат резултати – някои от които ще бъдат сайтове на фирми, които предлага газови уредби, а други ще бъдат такива, в които хората споделят мнение(форуми). Точно такъв форум Ви трябва, защото в него ще прочетете мнения от различни потребители, за различните марки газови уредби. От там ще научите кои са лидерите на пазара, и ще може да прецените коя уредба е наистина качествена. Също така, вероятно ще има и мнения относно сервизите, които извършват монтаж на АГУ. Прочитайки тях, Вие ще разберете кои сервизи са коректни и работят качествено. Така, Вие бързо и лесно ще се ориентирате към кой сервиз да се обърнете, и каква АГУ да поискате за Вашия автомобил.

Всяка една газова уредба е икономична, стига да е качествена, правилно инсталирана и избрана според характеристиките на Вашата кола. По принцип, разходът на газ в литри, спрямо този на бензин, ще се повиши. Всеки който твърди обратното Ви лъже. Това обаче не е проблем, тъй като в момента цената на бензина е повече от два пъти по-висока от тази на газта, и в крайна сметка Вие ще давате сравнително по-малко средства за гориво, за изминаване на едни и същи километри. Така например, ако колата Ви гори 8 литра бензин на 100 километра, при цена на бензина 2.56 лева за литър, Вие ще трябва да дадете 20.48 лв, за да изминете 100 километра. Ако обаче карате на газ, то автомобилът Ви ще харчи около 11-12 литра газ за 100 км. При цена на газта от 1.19 лева за литър, инвестицията която ще трябва да направите, за да изминете 100 км възлиза на 14.28 лв. Сами виждате, че на всеки 100 км ще спестявате по 6 лв.

Виждате, че цифрите сами говорят, за това не мисля че има смисъл повече да обяснявам, колко по-добра алтернатива е да карате автомобила си на газ, вместо на бензин. Чрез спестените средства за гориво, не след дълго ще установите, че инвестицията която сте направили за покупката и монтажа на АГУ се е възстановила.

Наистина, първоначалната сума която ще трябва да дадете за покупка и монтаж на АГУ не е малка, но пък след инсталирането на газовата система, разходите Ви за гориво осезаемо ще намалеят. Ето защо няма какво да се чудите повече. Още сега потърсете повече информация за качествени газови уредби и коректни сервизи извършващи монтаж на АГУ.

Коментарите са приключени.